2 db tojás, 1 kg spárga, 1 db citrom, cukor, 2 db újhagyma, 6 db salátalevél. 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg reszelt eidami sajt, 5 dkg parmezán sajt.
Felhasználás előtt minden szárat vékonyan hámozzunk meg, a fejrészt hagyjuk épen. A szárböl annyit vágjunk le, amennyi fás, szálkás. A megtisztított szárakat egyforma hosszúra vágva kössüik csomóba, majd egy irányban állítsuk a fazékba. Annyi sós, cukros vizet öntsünk rá, hogy a köteg háromnegyedéig érjen. gy az erősebb szárrészek a vízben, a fejek agőzben főnek, és nem esnek szét.
Közben elkészítjük a sajtmártást.A vajat felforrósítjuk, beleöntjük a lisztet és habzásig forraljuk llandó keverés közben feleresztjük a tejjel, megsózzuk, borsozzuk és főzéssel kissé besűrítjük. Anikor kész hozzákeverjük a tejföllel elkevert tojás sárgáját, a reszelt sajtokat.
A megfőtt, átkötött spárgaszárakat a mártásos tálra helyezzük, ráreszeljük a korábban megfőzött keménytojás sárgáját. A tálat körberakjuk friss salátalevelekkel. Sült húsok köreteként tálaljuk.