különleges receptek

különleges receptek

Tűzdelt őzfilé x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. június 03. - Házi praktikák

80 dkg őzfilé, 30 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 cs. kakukkfű, 0,5 dl konyak,1 dl vörösbor, 1 db vérnarancs, 20 dkg áfonya, 10 dkg vaj, só, bors, babérlevél, bazsalikom.

 Az őzfilét egészben hagyjuk és körös-körül sűrűn meg­tűzdeljük füstölt szalonnával. Sózzuk, borsozzuk, majd az alábbi vagdalékba hempergetjük: finomra vágott pet­rezselyem zöldje, kakukkfű, bazsalikom, morzsolt ba­bérlevél.

Miután a vagdalék minden oldalára jól ráta­padt, kevés olajban hirtelen átsütjük, majd a hús vastagságától függően forró sütőben 10—20 percig sütjük.

A sütőből kivéve, hozzáadjuk a vajat, a konyakot és meggyújtjuk; amíg a láng ég, a húst állandóan forgatjuk. A narancs héjának fehér részét eltávolítjuk, és a sárga részét vékony metéltre vágjuk; a narancs levével, a vörös borral és az áfonyával jól kiforraljuk. Ezt a mártást a hús­hoz külön edényben tálaljuk

tuzdelt_ozfile_kep2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr9515738286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása