különleges receptek

különleges receptek

Rozmaringos báránycsülök (

Ételkülönlegességek

2020. április 29. - Házi praktikák

          10 db báránycsülök,  1 csokor friss rozmaring,  1 fej vöröshagyma,  1 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, só, bors, 2 dl bor.

A báránycsülköket megmossuk, sózzuk, borsozzuk, tepsibe tesszük, vajjal meglocsoljuk, 2 dl bort öntünk alá és a vöröshagymával és fokhagymával puhára sütjük.

Amikor kész, szaftját leszűrjük, hozzáadjuk a száráról leszedett friss rozmaringleveleket, jól kiforraljuk.

 A csülköket tálra helyezzük, tetszés szerinti zöld körettel tálaljuk. Lehet sült paradicsom, vajban párolt zöldbab, főtt sárgarépa, esetleg kelbimbó.

Közben az elkészített rozmaringos szafttal meglocsoljuk.

rozmaringos_csulok_kep_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3615647328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

élhetetlen 2020.05.03. 22:01:21

Egy megjegyzés, a rozmaring egy kemény levelű fűszer. Attól, hogy kiforralod, még kiköpködős marad. Leszüretelem a rozmaringot, megszárítom, és egy fűszer őrlésre rendszeresített kávédarálón porítom. Ugyanez a tárkonynál is. Nem csülköt, hanem lapockát szoktam sütni, és sózom, borsozom, és rozmaring porozom. Hagyom egy fél órát állni a fűszerben, aztán sütöm. A porított rozmaring aromája ugyan olyan, mint a frissé.
süti beállítások módosítása