1 kg friss lazacfilé, 5 db tojássárgája 3 dl tejszín 15 dkg vaj, fél citrom leve, só, mártás.
A lazacfiléket egyenlő részekre vágjuk, sózzuk, vajjal kikent serpenyőbe tesszük. Egy kevés vizet öntünk alá és letakarva 5 percig pároljuk. Ezután elkészítjük a mártást.
Mártás: Vízgőz felett a tojások sárgáját a tejszínnel habosra keverjük, mindaddig, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor pár csepp citromlevet adunk hozzá, és további szapora kevergetés közben hozzáöntjük az olvasztott vajat. Végül sóval, citromlével ízesítjük. A mártást tárolni nem szabad, ezért csak közvetlenül tálalás előtt készítsük el.
A megfőtt haldarabokat tálra helyezzük, a mártást melegen adjuk hozzá. Köretként kínálhatunk főtt burgonyát vagy vajastészta-pogácsát, esetleg főtt brokkolit.