különleges receptek

különleges receptek

Lazacfilé mártásban (x)

Ételkülönlegességek

2020. április 07. - Házi praktikák

          1 kg friss lazacfilé, 5 db tojássárgája 3 dl tejszín 15 dkg vaj, fél citrom leve, só, mártás.

 A lazacfiléket egyenlő részekre vágjuk, sózzuk, vajjal ki­kent serpenyőbe tesszük. Egy kevés vizet öntünk alá és letakarva 5 percig pároljuk. Ezután elkészítjük a mártást.

Mártás: Vízgőz felett a tojások sárgáját a tejszínnel habosra keverjük, mindaddig, amíg sűrűsödni kezd. Ekkor pár csepp citromlevet adunk hozzá, és további szapora kevergetés közben hozzáöntjük az olvasztott vajat. Végül sóval, citromlével ízesítjük. A mártást tárolni nem szabad, ezért csak közvetlenül tálalás előtt készítsük el.

A megfőtt haldarabokat tálra helyezzük, a mártást mele­gen adjuk hozzá. Köretként kínálhatunk főtt burgonyát vagy vajastészta-pogácsát, esetleg főtt brokkolit.

lazacfile_hollandi_martassal_kep.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7415596626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása