különleges receptek

különleges receptek

Pikáns póréleves

Tgy recept

2021. július 02. - Házi praktikák

      50 dkg póréhagyma, 15 dkg zöldborsó, 1 liter húslé, 2 db alma, olaj, reszelt szerecsendió, só, bors, vaj, 1 tojás, búzadara, 5 dkg sajt, citromhéj, citromlé, mustár, metélőhagyma.

 A póré zsenge, zöld leveleit vé­konyra szeleteljük és félretesszük. A hagymát hosszában félbe­vágjuk, finomra aprítjuk, az almát felkockázzuk. Egy na­gyobb fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöld­borsót, a felszeletelt pórét, és ráöntjük a forró levest. Közben a vajat a tojással ha­bosra keverjük, apránként hozzá­adjuk a búzadarát, a reszelt sajtot, a citromhéjat, a citromlevet. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A masszát húsz percig pihentetjük. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe a búzadarás masszából teáskanállal kis galuskákat szag­gatunk, és takaréklángon 10-15 percig főzzük.  A már kész levest reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, majd bele­tesszük a galuskákat. Forrón, ap­róra vágott snidlinggel megszór­va kínáljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)

poreleves.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6516610684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása