50 dkg póréhagyma, 15 dkg zöldborsó, 1 liter húslé, 2 db alma, olaj, reszelt szerecsendió, só, bors, vaj, 1 tojás, búzadara, 5 dkg sajt, citromhéj, citromlé, mustár, metélőhagyma.
A póré zsenge, zöld leveleit vékonyra szeleteljük és félretesszük. A hagymát hosszában félbevágjuk, finomra aprítjuk, az almát felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a zöldborsót, a felszeletelt pórét, és ráöntjük a forró levest. Közben a vajat a tojással habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a búzadarát, a reszelt sajtot, a citromhéjat, a citromlevet. Sóval, borssal, mustárral ízesítjük. A masszát húsz percig pihentetjük. Egy kisebb fazékban sós vizet forralunk. A forrásban lévő vízbe a búzadarás masszából teáskanállal kis galuskákat szaggatunk, és takaréklángon 10-15 percig főzzük. A már kész levest reszelt szerecsendióval, sóval, borssal fűszerezzük, majd beletesszük a galuskákat. Forrón, apróra vágott snidlinggel megszórva kínáljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)