különleges receptek

különleges receptek

Szárnyas kocsonya x

A világ legjobb ételei

2021. június 11. - Házi praktikák

      1 kg aprólék, 20 dkg leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, bors, só, 2 db tojás, zselatin, pirospaprika, 5 dl húsleves.

 Az aprólékot megtisztítjuk, majd a megmosott, és felszeletelt zöldséggel, egy kis vöröshagymával, néhány szem borssal, sóval két liter vízben addig főzzük, amíg a leve a felére nem forr.

Utána leszűrjük, néhány percig hagyjuk állni, majd a zsírt kanállal eltávolítjuk és szalvétával leitatjuk.

A húsokat a csontról leszedjük, a zúzával, nyakkal együtt a húsdarabkákat tálkákba rakjuk, mellé rendezzük a főtt zöldségeket, és rámerjük a húslevet. Ezután feloljunk egy kevés zselatint, és a tálakra szűrjük. Végül megszórjuk pirospaprikával, ráteszünk egy-két szeletel kemény tojást. Hideg helyre állítjuk. (A világ legjobb ételei c, könyvből)

 

szarnyas_kocsonya.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4416589412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása