1 kg aprólék, 20 dkg leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, bors, só, 2 db tojás, zselatin, pirospaprika, 5 dl húsleves.
Az aprólékot megtisztítjuk, majd a megmosott, és felszeletelt zöldséggel, egy kis vöröshagymával, néhány szem borssal, sóval két liter vízben addig főzzük, amíg a leve a felére nem forr.
Utána leszűrjük, néhány percig hagyjuk állni, majd a zsírt kanállal eltávolítjuk és szalvétával leitatjuk.
A húsokat a csontról leszedjük, a zúzával, nyakkal együtt a húsdarabkákat tálkákba rakjuk, mellé rendezzük a főtt zöldségeket, és rámerjük a húslevet. Ezután feloljunk egy kevés zselatint, és a tálakra szűrjük. Végül megszórjuk pirospaprikával, ráteszünk egy-két szeletel kemény tojást. Hideg helyre állítjuk. (A világ legjobb ételei c, könyvből)