különleges receptek

különleges receptek

Vörösboros vaddisznó

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 03. - Házi praktikák

 

1 kg vaddisznócomb, 2 fej vöröshagyma, vegyes zöldség, rozmaring, 5 dl vörös bor, olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 zeller, 1 szál sárgarépa, 1 db erős paprika, 2 dl húsleves.

 A vaddisznócombot jól megmossuk, szárazra töröljük, bedörzsöljük vöröshagymával, hozzáadjuk a párolt zöldséget, a rozmaringot, és a fűszereket, leöntjük vörös borral, és ebben a páclében legalább egy napig érleljük a húst.

 Azután hőálló sütőedényben, kevés olívaolajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, az összezúzott fokhagymát, zellert, sárgarépát, és a karikákra szeletelt erős paprikát. Beletesszük a combot a páclével együtt, és puhára főzzük. Ha kell, kevés húslevest öntünk hozzá.

 Amikor kellően megpuhult, a saját leve pedig elpárolgott, minden oldalát pirosra sütjük. Ezután kivesszük, és deszkán felszeleteljük. Tálra tesszük, a húsos szafttal leöntjük, és tálaljuk.

vorosboros_vaddiszno_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2015656992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása