különleges receptek

különleges receptek

Babgulyás x

A világ legjobb ételei/retró

2021. augusztus 13. - Házi praktikák

 50 dkg csülökhús, 25 dkg tarkabab, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, sárgarépa, zeller, 2 gerezd fokhagyma, 1 db krumpli, pirospaprika, bors, liszt, olaj, tejföl.

A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és kiolvasztjuk, megpirítjuk benne a hagymát, beletesszük a füstölt csülköt egészben, a beáztatott tarkababot, a szeletelt zöldségfélét (sárgarépa, zellergyökér), fűszereket, fokhagymát, majd felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet. Lassan, egyenletesen főzzük. Ha a csülök megpuhult, kivesszük a levesből, kicsontozzuk, kockára vágjuk, majd beletesszük a meghámozott, felkockázott krumplit, és visszatesszük a levesbe a feldarabolt csülökhúst is. Ha kell, utána sózzuk. Az egészet teljesen puhára főzzük. Ezután világos rántással a levest besűrítjük. Tejföllel tálaljuk. A 17 ezres receptgyűjteményből.

 babgulyas_100.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6016658478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása