különleges receptek

különleges receptek

Tejfölös törpeharcsa sütőben x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. június 05. - Házi praktikák

  2 kg törpeharcsa, 15 dkg liszt, só, olaj, 2 dl tejföl, bors, pirospaprika, 20 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, zeller zöldje, 2 fej vöröshagyma, 1 kg krumpli. A halat megtisztítjuk,  sózzuk, borsozzuk, forró olajon pirosra sütjük, majd egy tepsibe füstölt szalonnát,…

Tovább

Zöldborsós csirkegulyás x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

70 dkg csirke, 10  dkg olaj, 20 dkg tisztított zöldborsó, 40 dkg tisztított újburgonya, 1 fej vöröshagyma,  2 gerezd fokhagyma,  1 csomó petrezselyem,  1 db zellerlevél, só, fűszerpaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.  Az apróra vágott vöröshagymát olajban megpirítjuk, hozzátesszük a…

Tovább

Nyúlcomb vadasan (292)

Ételkülönlegességek

               4 db vadnyúlcomb, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa,  2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, cukor, olaj 4 dl tejföl,  2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 dl fehér bor, 1 db citrom leve, só, bors, mustár, babérlevél.   Felhasználás előtt 3 nappal a nyulat bepácoljuk. A páclevet …

Tovább

Tűzdelt őzfilé x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

80 dkg őzfilé, 30 dkg füstölt szalonna, 1 csomó petrezselyem zöldje, 1 cs. kakukkfű, 0,5 dl konyak,1 dl vörösbor, 1 db vérnarancs, 20 dkg áfonya, 10 dkg vaj, só, bors, babérlevél, bazsalikom.  Az őzfilét egészben hagyjuk és körös-körül sűrűn meg­tűzdeljük füstölt szalonnával. Sózzuk, borsozzuk,…

Tovább

Sonkás babsaláta

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

10 dkg tarkabab, 50 dkg zöldbab, 2  db sárga­répa, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg főtt füstölt hús, 1 kiskanál mustár, 2 kiskanál porcukor, 1 kiskanál ecet, olaj, só. A száraz babot egy éjjelen át hideg vízben áztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük, és a vízben hagyjuk kihűlni. A konzerv zöldbab…

Tovább
süti beállítások módosítása