különleges receptek

különleges receptek

Nyúlcomb vadasan (292)

Ételkülönlegességek

2020. június 04. - Házi praktikák

     

         4 db vadnyúlcomb, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa,  2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, cukor, olaj 4 dl tejföl,  2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 dl fehér bor, 1 db citrom leve, só, bors, mustár, babérlevél. 

 Felhasználás előtt 3 nappal a nyulat bepácoljuk. A páclevet  elkészítjük leveszöldségből, hagymából, fűszerezzük babérlevéllel, borssal,  majd  puhára főzzük. Amikor a zöldség már félpuha, hozzáadjuk az ecete és a bort. Az egészet ráöntjük  a lehártyázott nyúlcombokra úgy, hogy  a húst teljesen ellepje, megsózzuk. Három napig a páclében hagyjuk. 

Ezután a húst kiemeljük  a pácléből, a csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük. A serpenyőben, kevés forró olajban mindkét oldalát elősütjük. A megma­radt olajban a cukrot megpirítjuk, körbe rakjuk a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, fokhagy­mát, és  megpirítjuk, majd liszttel megszórjuk és hi­deg vízzel felengedjük. Ezután beletesszük az előre lesütött nyúlcombokat, mustárt, borsot, babérlevelet, kevés fe­hér bort adunk hozzá és addig főzzük, míg a combok pu­hák nem lesznek. 

A tejfölt, a tejszínnel és egy evőkanál liszttel simára keverjük, ezzel habarjuk be az alapmár­tást. Jól felforraljuk, sóval, cukorral, citromlével ízesít­jük, finom szűrőn átszűrjük. A nyúlcombokat tálra tesszük, a mártással tálaljuk. 

vadas_nyul_kep_2.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6815740270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása