15 dkg húsos szalonna, 60 dkg sertéstarja, 60 dkg krumpli, 6 gerezd fokhagyma, zsír, mustár, babérlevél, kakukkfű, só, bors, paradicsompüré, 5 dl húsleves, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 3 dl fehérbor.
A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, borssal, mustárral bedörzsöljük, tepsibe tesszük, és annyi zsírt öntünk rá, hogy a húst ellepje. Ízesítjük zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel, majd a sütőbe betoljuk, és puhára pároljuk.
A megpuhult húst kiszedjük a tepsiből, és behelyezzük egy mélyebb serpenyőbe, majd rákanalazunk egy kevés olvasztott zsírt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsompürét, sózzuk, végül felengedjük a húslevessel, és besűrítjük.
Közben forró zsírban megpirítjuk a megtisztított, cikkekre vágott, megfőzött krumpli mellé tesszük a bevagdalt szalonnát, és a sütőben megsütjük.
Tálaláskor a krumplira helyezzük a húsokat, a tetejére a szalonnát.