különleges receptek

különleges receptek

Tepsis cigánypecsenye x

Ételkülönlegességek

2021. január 01. - Házi praktikák

 

15 dkg húsos szalonna, 60 dkg sertéstarja, 60 dkg krumpli, 6 gerezd fokhagyma, zsír, mustár, babérlevél, kakukkfű, só, bors, paradicsompüré, 5 dl húsleves, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, 3 dl fehérbor. 

 A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, borssal, mustárral bedörzsöljük, tepsibe tesszük, és annyi zsírt öntünk rá, hogy a húst ellepje. Ízesítjük zúzott fokhagymával, babérlevéllel, kakukkfűvel, majd a sütőbe betoljuk, és puhára pároljuk. 

A megpuhult húst kiszedjük a tepsiből, és behelyezzük egy mélyebb serpenyőbe, majd rákanalazunk egy kevés olvasztott zsírt, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, paradicsompürét, sózzuk, végül felengedjük a húslevessel, és besűrítjük. 

 Közben forró zsírban megpirítjuk a megtisztított, cikkekre vágott, megfőzött krumpli mellé tesszük a bevagdalt szalonnát, és a sütőben megsütjük. 

Tálaláskor a krumplira helyezzük a húsokat, a tetejére a szalonnát. 

ciganypecsenye.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1816366112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása