3 szelet szűzpecsenye, 5 fej vöröshagyma, 4 db csiperkegomba, 4 dl tejföl, 2 dl tejszín, 3 ág majoránna, 2 dl fehérbor, 15 dkg zöldbab, olaj, liszt, só, bors, pirospaprika, 3 db bébikarotta.
A hagymákat megtisztítjuk, és apróra feldaraboljuk. A hússzeletek oldalait felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd a tejföllel hagymával, majoránnával, sóval, borssal elkevert masszával megkenjük mindkét oldalát, tepsibe fektetjük. A húst körbe rakjuk zöldséggel, felkarikázott hagymával, fűszerezzük, aláöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és az előmelegített sütőben puhára sütjük. Ha kell időnként egy kevés forró vizet öntünk alá.
Elkészítjük a mártást hagymából, borból, tejszínből, lisztből. A vöröshagymát felkarikázva megsütjük a felforrósított zsiradékban. Meghintjük liszttel, kissé megpirítjuk, majd felöntjük borral és egy kevés húslevessel, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt pecsenyéket a tálra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk. A szeleteket zöldséggel tálaljuk.