különleges receptek

különleges receptek

Szűzpecsenye fehérborban

Tgy recept

2021. január 07. - Házi praktikák

 3 szelet szűzpecsenye, 5 fej vöröshagyma,  4 db csiperkegomba, 4 dl tejföl, 2 dl tejszín, 3 ág majoránna,  2 dl fehérbor,  15 dkg zöldbab, olaj,  liszt, só, bors, pirospaprika, 3 db bébikarotta. 

A hagymákat megtisztítjuk, és apróra feldaraboljuk. A hússzeletek oldalait felhevített olajon hirtelen átsütjük, majd a tejföllel  hagymával, majoránnával, sóval, borssal elkevert  masszával megkenjük mindkét oldalát, tepsibe fektetjük.  A húst körbe rakjuk zöldséggel, felkarikázott hagymával, fűszerezzük, aláöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és az  előmelegített sütőben puhára sütjük. Ha kell időnként egy kevés forró vizet öntünk alá. 

Elkészítjük a mártást hagymából, borból, tejszínből, lisztből.  A vöröshagymát felkarikázva megsütjük a felforrósított zsiradékban. Meghintjük liszttel, kissé megpirítjuk, majd felöntjük borral és egy kevés húslevessel, hozzáöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt pecsenyéket a tálra helyezzük, és a mártással meglocsoljuk. A szeleteket zöldséggel tálaljuk.

szuzpecsenye.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1216372886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása