különleges receptek

különleges receptek

Újkrumplis tál x

Egyszerű és olcsó ételek

2023. március 26. - Házi praktikák

25 dkg újkrumpli, 5 db gomba, 1 db vöröshagyma, 2 db tojás, 1 db zöldpaprika, só, bors, olaj pirospaprika, petrezselyemzöld, koktélparadicsom.

Serpenyőbe egy kevés olajat öntünk, beleszórjuk a karikákra vágott vöröshagymát. Amikor üvegesedni kezd, hozzáadjuk a megmosott, héjástól fölkarikázott újkrumplit. Egy-két percig pirítjuk, majd rászórjuk a megtisztított, felszeletelt gombát. Megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés paprikával, és kis lángon pároljuk tovább.

Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, beletesszük a vékonyra vágott zöldpaprikát, felszeletelt paradicsomot  és  az apróra vágott petrezselyemzöldet. Ha minden zöldség kellően megpuhult, ráütünk két tojást, és addig sütjük, amíg a tojás meg nem szilárdul. Savanyusággal, salátával tálaljuk.

ujkrumplis_tal_nsz.jpg

,

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6918080720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása