8 db húsos paprika, 50 dkg darált sertés- vagy marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, olaj, bors., 2 dl húsleves.
A megmosott paprikák tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk. A paprikát és a tetejét enyhén sós vízben néhány percig főzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, majd forró olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk.
Ezt követően elkészítjük a rizst. Felforrósítunk egy kanál olajat, ráöntjük a rizst, és állandó keverés mellett üvegesre pirítjuk. Felöntjük húslevessel, kevés vízzel, majd lefedve addig pároljuk, amíg a rizs a folyadékot be nem szívta. Ekkor a tűzről levesszük, és 15 percig pihentetjük.
Ezután hozzáadjuk a húst, elkeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat. Olajjal kikenünk egy tepsit, beleállítjuk a töltött paprikákat, visszahelyezzük a kalapot, majd a sütőbe toljuk, 30-40 percig sütjük. A sütés végén újból eltávolítjuk a paprikakalapot, a töltelék tetejét pedig megkenjük tejföllel, és megszórjuk sajttal, és tálaljuk.