különleges receptek

különleges receptek

Sült paprika (211)

Ételkülönlegességek

2021. január 09. - Házi praktikák

         

8 db húsos paprika, 50 dkg darált sertés- vagy marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, só, olaj, bors., 2 dl húsleves. 

A megmosott paprikák tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk. A paprikát és a tetejét enyhén sós vízben néhány percig főzzük. Közben a hagymát apróra vágjuk, majd forró olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön fedő alatt puhára pároljuk. 

Ezt követően elkészítjük a rizst. Felforrósítunk egy kanál olajat, ráöntjük a rizst, és állandó keverés mellett üvegesre pirítjuk. Felöntjük húslevessel, kevés vízzel, majd lefedve addig pároljuk, amíg  a rizs a folyadékot be nem szívta. Ekkor a tűzről levesszük, és  15 percig pihentetjük. 

 Ezután hozzáadjuk a húst, elkeverjük, és megtöltjük vele a paprikákat. Olajjal kikenünk egy tepsit, beleállítjuk a töltött paprikákat, visszahelyezzük a kalapot, majd a sütőbe toljuk, 30-40 percig sütjük. A sütés végén újból eltávolítjuk a paprikakalapot, a töltelék tetejét pedig megkenjük tejföllel, és megszórjuk sajttal, és tálaljuk. 

sult_paprika.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4216378226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása