4 szelet szűzpecsenye, liszt, zsír, 1 fej vöröshagyma, 5 dl fehér bor, 10 dkg leveszöldség, 1 db gomba, 30 dkg krumpli, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl tejföl.
A felszeletelt szűzpecsenyét kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk. A szeletek mindkét oldalát lisztben megforgatjuk, és forró zsírban, erős tűzön pirosra sütjük, majd a serpenyőből kivesszük, és tepsibe helyezzük.
Közben a serpenyőben a visszamaradt zsiradékot felforrósítjuk a felaprított vöröshagymát megpirítjuk, megpaprikázzuk, fehér borral felengedjük, és a szeletekre öntjük.
A megmosott zöldséget és a gombát felszeleteljük, majd szintén a húsra rakjuk és lefedjük, lassú tűzön fél puhára pároljuk. Amikor már az egész majdnem puha, a szeletekhez hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, a felkarikázott kicsumázott paprikát és paradicsomot egy kevés vizet (vagy bort) aláöntünk, és addig pároljuk, amíg a krumpli is megpuhul.
Tálaláskor a krumplit és a zöldségeket a tál aljára helyezzük, majd rátesszük a pecsenye szeleteket. Tejfellel meglocsoljuk. Készíthetünk hozzá fehérboros mártást is.(Tausz: A világ legjobb ételei c. könyvből)