különleges receptek

különleges receptek

Boros hagymasaláta

Ételkülönlegességek

2021. március 08. - Házi praktikák

        

           4 db közepes nagyságú hagyma, citromlé, olaj, cukor, só, mustár, bors, 5 dl száraz bor, kakukkfű, paradicsompüré. 

A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk, és vékony szeletekre szeljük, és az egészet leöntjük egy kevés cukorral, borssal, mustárral, paprikával ízesített salátaecettel, óvatosan elkeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk állni néhány órát hideg helyen.  Az ízek így jól összeérnek. A végén a bort két kanál olívaolajjal, meg a paradicsompürével összekeverjük, és kissé megfűszerezzük, majd   meglocsoljuk. vele a jól összeérett hagymát. Hidegen tálaljuk. Használhatjuk köretkén vagy előételként. 

hagymasalata.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5116454054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása