különleges receptek

különleges receptek

Körömpörkölt x

A világ legjobb ételei (https://youtu.be/kA7pvuenf5k)

2021. március 13. - Házi praktikák

         

           2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, 3 db zöldpaprika, köménymag, pirospaprika, só, bors, zsír, 2 kg sertésköröm, 3 dl vörös bor. 

A körömpörkölt készítése alig tér el a sertéspörköltétől. Arra kell vigyáznunk, hogy a körmök tiszták, szőrtől mentesek legyenek. A húsokat pedig addig kell főzni, míg a csontjáról le nem válik. 

A körmöket feldaraboljuk, leforrázzuk, majd hideg vízzel leöblítjük. A felaprított hagymát a zsíron halványra pirítjuk. Beletesszük az összezúzott foghagymát, a köménymagot, megszórjuk pirospaprikával, a körmöket beleforgatjuk, ízesítjük sóval, fűszerekkel. Hozzáadjuk a paradicsomot, a zöldpaprikát (vagy a kész lecsót), meglocsoljuk a vörös borral. Feltesszük főni. Az elfőtt levét folyamatosan pótoljuk vízzel vagy borral. 

Amikor már kezd a csontról leválik a hús, az egészet rövid lére főzzük. A pirítás során kapja meg azt az ízt, amitől igazán pörkölt lesz. 

Tört krumplival, galuskával és savanyúsággal tálaljuk. 

koromporkolt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7416459782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása