különleges receptek

különleges receptek

Fokhagymás keszeg

Ételkülönlegességek

2021. március 14. - Házi praktikák

       

          2 kg apró keszeg, 5 gerezd fokhagyma, liszt, pirospaprika, só, bors. 

A halakat megtisztítjuk, a fejüket levágjuk és mindkét oldalukon ferdén sűrűn bevagdaljuk. Megsózzuk, és 15 percre félre tesszük, hogy átjárja a só.  Ezután a halakat paprikás lisztben megforgatjuk, majd mindkét oldalát pirosra sütjük. Arra vigyázzunk, hogy túl sok paprika ne kerüljön a halra, mert odaéghet. 

A visszamaradt zsírba dobjuk a vékonyra karikázott fokhagymát, majd ráhelyezzük a sült keszeget, fedő alatt pároljuk. Ha megpuhult, tálalóedényre szedjük, a zsírt leitatjuk. Elkészítjük a fokhagymás mártást, felforrósítjuk és a halakra öntjük. Tört krumplival tálaljuk. 

.keszeg_sutve.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4916460642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása