50 dkg csalán, 50 dkg marhahús, 25 dkg aszalt szilva, sárgabarack, mandula, mazsola, 2 fej hagyma, vaj, fahéj, só, 4 dl alaplé.
Először a mazsolát, a sárgabarackot, aszalt szilvát és a mandulát keverjük össze egy tálban, majd forrázzuk le, hagyjuk, hogy a vízet beszívja.
Ezután a csalán leveleit a szárról tépkedjük le, mossuk meg, tegyük fel főni, utána vagdaljuk apróra.
A marhahúst mossuk meg, majd kockázzuk fel, rakjuk egy mélyebb serpenyőbe.
Közben a hagymát reszeljük le, majd a vajon megfuttatjuk, megszórjuk fűszerrel (pirospaprikát is használhatunk), és beletesszük az összevágott húst. Azután hozzáadjuk az alaplét, a csalánt, a fahéjat, lefedjük, és tovább pároljuk alacsony hőfokon.
Egy külön serpenyőben dinszteljük meg a beáztatott gyümölcskeveréket, majd ezt is adjuk a húshoz. Főzzük még párpercig, hogy az ízek jól összekeverdjenek. Az ételt forrón tálaljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)