különleges receptek

különleges receptek

Azeri pörkölt

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 12. - Házi praktikák

     50 dkg csalán, 50 dkg marhahús, 25 dkg aszalt szilva, sárgabarack, mandula,  mazsola,  2 fej hagyma, vaj, fahéj, só, 4 dl alaplé.

Először a mazsolát, a sárgabarackot, aszalt szilvát és a mandulát keverjük össze egy tálban, majd forrázzuk le, hagyjuk, hogy  a vízet beszívja.

Ezután a csalán leveleit a szárról tépkedjük le, mossuk meg, tegyük fel főni, utána vagdaljuk apróra.

A marhahúst mossuk meg, majd kockázzuk fel, rakjuk egy mélyebb serpenyőbe.

Közben a hagymát reszeljük le, majd a vajon megfuttatjuk, megszórjuk  fűszerrel (pirospaprikát is használhatunk), és beletesszük az összevágott húst. Azután hozzáadjuk az alaplét, a csalánt, a fahéjat, lefedjük, és tovább pároljuk alacsony hőfokon.

Egy külön serpenyőben dinszteljük meg a beáztatott gyümölcskeveréket, majd ezt is adjuk a húshoz. Főzzük még párpercig, hogy az ízek jól összekeverdjenek. Az ételt forrón tálaljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)

azeri_porkolt.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3616657590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása