különleges receptek

különleges receptek

Juhászpörkölt x

Ételkülönlegességek

2021. március 12. - Házi praktikák

   

50 dkg sertéscomból készült pörkölt, 50 dkg fehérkáposzta, 2 dl tejföl, liszt, só, bors, pirospaprika. 

Az eredeti juhászpörkölt birka- vagy sertéshúsból és fejes káposztából készül jól fűszerezve, szárazborral ízesítve. 

Először elkészítjük a pörköltet (sertés- vagy birkahúsból). majd belevágjuk a leszeletelt káposztát, megsózzuk, hozzáöntünk egy kevés bort, és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. A végén a tejfölt a liszttel simára keverjük, besűrítjük vele az egész pörköltet, és még egyszer felforraljuk. Sós vízben főtt krumplival és borral tálaljuk. De s knédli is jó hozzá. 

 

juhaszporkolt.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6316459060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása