különleges receptek

különleges receptek

Szegedi ponty

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 01. - Házi praktikák

2 kg friss ponty, 2 fej vöröshagyma, frissen őrölt pirospaprika, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, zsír, 4 db krumpli, 1 db cseresznyepaprika.

 A pontyot megtisztítjuk, fejét, uszonyait, farkát levágjuk, daraboljuk és egy lábosba tesszük. Rátesszük a felszeletelt hagymát, sót, és annyi hideg vizet, hogy épp ellepje.

Mérsékelt tűzön egyenletes forralással főzzük. Amikor felforrt a tetejére tesszük a pirospaprikát, a szeletelt fehér paprikát és a felszeletelt paradicsomot.

Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott krumplit. Lassú tűzön készre főzzük. Ezután kóstoljuk meg, és sóval esetleg erős paprikával ízesít­hetjük.

Forrón tálaljuk.

szegedi_ponty_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6815652990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása