különleges receptek

különleges receptek

Azeri csirkés piláv x

A világ legjobb ételei

2021. augusztus 12. - Házi praktikák

      4 dl húslé, 2 fej hagyma, 4 db csirkecomb, 40 dkg csirkemell, curry por, 25 dkg rizs, só, zöldségek, egy kevés spenótlevél 20 dkg aszalt szilva és barack

 Melegítsük meg az olajat, majd pároljuk puhára benne a hagymát. Adjuk hozzá a csirkét, és pirítsuk meg. Keverjük hozzá a curry port és egy kevés vizet.

Az alaposan megmosott rizsre öntsük rá az alaplevet, majd rakjuk bele a felaprított zöldséget. Ha forr, tegyük takarékra, fedjük le, 10 percig tovább főzzük, ezután adjuk hozzá a maradék zöldséget, meg  a durvára szeletelt spenótot, az apróra vágott barackot, szilvát, fedjük le, és főzzük addig, míg a rizs felszívja a folyadékot. Keverjük össze, tálaljuk. (A világ legjobb ételei c. könyvből)

azeri_csirkes_pilav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr10016657396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása