különleges receptek

különleges receptek

Tavaszi borjúszelet

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 02. - Házi praktikák

4 db borjúszelet felsálból vagy karajból, 10 dkg gomba, 2 szál sárgarépa, 15 dkg mirelit kukorica, 15 dkg mirelit zöldborsó, 15 dkg brokkoli, 15 dkg kelvirág, vaj, só, bors, cukor, petrezselyem zöldje, olaj, 3 db paradicsom, 1 db padlizsán.

 A borúszeleteket kissé megveregetjük, sózzuk.

A zöldségeket külön-külön forrásban levő sós víz­ben megfőzzük (nem túl puhára).

A gombát kockára vágjuk, vajon megpároljuk, hoz­záadjuk a már főtt zöldségeket, szükség szerint sóval, borssal, cukorral ízesítjük, végül a finomra vágott petrezselyem zöldjét is hozzáadjuk.

A hús mindkét oldalát kevés olajon megsütjük, majd egy tálba helyezzük. Rátesszük az elkészített zöldségeket, néhány sült paradicsommal vagy sült padlizsán szelettel köríthetjük.

tavaszi_borjuszelet_kep_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2215654506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása