különleges receptek

különleges receptek

Lecsós hús x

Ételkülönlegességek

2021. március 13. - Házi praktikák

         

          6 szelet sertésfelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma4 db paradicsom, 4 db zöldpaprika, só, bors pirospaprika, olaj, 2 dl fehérbor.  

A hússzeleteket forró olajban félpuhára elősütjük. Közben   a füstölt szalonnát egyenletes kockára vágjuk, az apróra szeletelt vöröshagymát üvegesre pirítjuk, meghintjük borssal, pirospaprikával és belevágjuk a felkarikázott paradicsomot, a felszeletelt zöldpaprikát, beleteszünk kevés paradicsompürét.  Átforrósítjuk, és behelyezzük a hússzeleteket. Kevés vízzel és borral puhára pároljuk. Időnként utána töltjük borral. Finomabb lesz a hús, ha párolás közben hozzáadunk paradicsomot is. Legjobb hozzá a tarhonya. 

lecsos_hus.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1416459506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása