1 kg karfiol, 15 dkg főtt füstölt hú, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 3 dl tejföl, vaj, liszt, só, kapor.
A karfiolt sós vízben egészben megfőzzük, majd keresztben kétszer elvágjuk, ha nem sikerült, rózsáira szedjük. Az alsó részét vajjal kikent tálba fektetjük, megkenjük a füstölt hús és a tejföl keverékével, és ráfektetjük a másik karfiolszeletet. Majd rákenjük a juhtúróból készült, 1 dl tejföllel simára kevert, vágott kaporral és sóval ízesített krémet. Végül ráhelyezzük a karfiol felső részét. A maradék 2 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, fölengedjük karfiolfőző vízével, beletesszük a harmadik dl tejfölt, meg a sajtot, és a karfiolra öntjük. A sütőben az egészet pirosra sütjük.