különleges receptek

különleges receptek

Erdélyi rakott karfiol

Tgy recept

2020. május 20. - Házi praktikák

         1 kg karfiol, 15 dkg főtt füstölt hú, 15 dkg juhtúró, 5 dkg sajt, 3 dl tejföl, vaj, liszt, só, kapor. 

A karfiolt sós vízben egészben megfőzzük, majd keresztben  kétszer elvágjuk, ha nem sikerült, rózsáira szedjük. Az alsó részét vajjal kikent tálba fektetjük, megkenjük a füstölt hús és a tejföl keverékével, és ráfektetjük a másik karfiolszeletet. Majd rákenjük  a juhtúróból készült, 1 dl tejföllel simára kevert, vágott kaporral és sóval ízesített krémet. Végül ráhelyezzük a karfiol felső részét.  A maradék 2 dkg vajból a liszttel világos rántást készítünk, fölengedjük karfiolfőző vízével,  beletesszük a harmadik dl tejfölt, meg a sajtot, és a karfiolra öntjük. A sütőben az egészet pirosra sütjük. 

 

karfiol_kartya.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5215709594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása