80 dkg tisztított bélszín, 40 dkg darált sertéshús, 20 dkg sertésháló, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 5 dkg Bacon-szalonna, só, pirospaprika, őrölt köménymag, bors.
A megtisztított bélszínt sózzuk, borsozzuk és egészben erős tűzön, kevés olajban elősütjük.
A darált sertéshúsból és a fűszerekből kolbásztölteléket készítünk, ezzel beburkoljuk az elősütött húst, majd becsavarjuk a sertéshálóba. Fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük.
A friss zöldpaprikából és paradicsomból lecsót készítünk.
A húst és a lecsót tepsibe téve sütőben megsütjük, tálaláskor karikára szeleteljük.
Köretként kapros-túrós galuskát adunk mellé.