különleges receptek

különleges receptek

Gombás rákragu x

Ételkülönlegességek

2020. június 23. - Házi praktikák

50 dkg rákhús 50 dkg gomba, 1 csomó kapor, 4 dl tejszín, 1 citrom, 10 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, néhány adag zöldborsós rizs.

 A rákot megtisztítjuk, teflonserpenyőben a hagymával együtt a forró olajba tesszük, és pár percig kevergetve megsütjük. Szűrőlapáttal kiszedjük.

Egy láboskában a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a meg­mosott, kockára vágott gombát, sózzuk, pár percig pá­roljuk, majd hozzáadjuk a főtt rákhúst, egy csomag fi­nomra vágott kaprot, megszórjuk liszttel és felöntjük a tejszínnel. Jól felforraljuk, sóval, citromlével ízesítjük. Tálaláskor köretnek zöldborsós rizst adunk hozzá.

rakragu_kep.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2615911010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása