2 kg kakas, 2 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa, 20 dkg gomba, paradicsompüré, olaj, 1 dl borecet, 2 dl vörösbor, 10 dkg vaj, liszt, 1 csomó petrezselyem zöldje, só, bors, babérlevél, kakukkfű, pirospaprika.
A megtisztított kakast apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és paprikáslisztbe hempergetjük, majd forró olajban hirtelen átsütjük.
A húst félretesszük, a visszamaradt olajhoz hozzáadjuk a vajat, a paradicsompürét és jól lepirítjuk, majd felöntjük vörösborral, borecettel és 3 dl vízzel, hozzátesszük a megsütött húsdarabokat, a megtisztított hagymát és a sárgarépát egészben; fűszerezzük babérlevéllel és kakukkfűvel, majd fedő alatt, sütőben puhára pároljuk. Ha már a hús megpuhult, kivesszük belőle a hagymát és hozzáadjuk a megmosott, nagyobb darabokra vágott gombákat. Burgonyafánkkal tálaljuk.