különleges receptek

különleges receptek

Bécsi borjúszegy x

Ételkülönlegességek

2020. június 25. - Házi praktikák

          1 db borjúszegy, 1 fej vöröshagyma, 2db tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg zsemlemorzsa, 2 db citrom, só, olaj a sütéshez.

 A borjúszegyet hosszában kétfelé vágjuk, majd for­rásban levő vízbe tesszük, hagyjuk felforrni. Ezután ezt a lét leöntjük róla és hideg vízben leöblítjük, majd  hideg vízbe feltesszük főni, vöröshagymával, sóval fűszerezve. Fedő alatt másfél-két óra alatt puhára főzzük. Ezután kivesszük a léből húst, hagyjuk jól kihűlni és egy napig a hűtőszekrényben tároljuk.

Vékonyabb szeleteket vágunk belőle, sózzuk és a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába mártva bundázzuk. Bő, forró olajban hirtelen kisütjük.

Köretként tartármártást, sült burgonyát, citromot adhatunk mellé.

 

becsi_borjuszegy10_2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5515914070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása