különleges receptek

különleges receptek

Hagyományos magyar lecsó x

Ételkülönlegességek

2020. augusztus 30. - Házi praktikák

10 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, 50 dkg paradicsom, 1 kg zöldpaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, kolbász vagy virsli.

A lecsó születése a zöldpaprika és a paradicsom megjelenéséhez köthető, de nem a mai formában. Valószínű, hogy a bolgár kertészek indították el a lecsót Budapest környékén. Ma már a magyar gasztronómia alappillére.

A füstölt szalonnát egyenletes kockákra daraboljuk, kiolvasztjuk, amikor üveges lesz, megpirítjuk rajta a felaprított hagymát, és addig sütjük, amíg rózsaszínűvé nem válik. Pirospaprikával meghintjük, a meghámozott paradicsomot hozzáadjuk, összekeverjük, majd a kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát beleöntjük az edénybe, és fedő alatt puhára pároljuk.  Ha levét sűrűbbre szeretnénk készíteni, tegyünk bele két evőkanál paradicsomszószt is.

Amint a paprika és paradicsom megpuhult, fedő nélkül befejezzük a főzést. Vigyázzunk, hogy a lecsóban mindig maradjon piros lé.

Ha virslivel, kolbásszal tálaljuk, ebben az esetben öt perccel a főzés előtt tegyük a kolbászt és a virslit a lecsóba, és pároljuk át. 

magyar_lecso2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5016182684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása