különleges receptek

különleges receptek

Argentin padlizsán

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 01. - Házi praktikák

      2 db közepes padlizsán, 60 dkg darált marhahús, 1 fej vörös­hagyma, 2 evőkanál liszt, olaj, 1 kis doboz paradicsompüré, 10 dkg reszelt sajt, só, törött bors, rozmaring, babérlevél, citromlé.

A padlizsánt meghámozzuk, másfél ujjnyi vastag szeletekre vág­juk, megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével megöntözzük. Egy fél óra hosszat állni hagyjuk, majd a levet leitatjuk, a szele­teket lisztben megmártjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

Tűzálló tálra egymás mellé fektetjük őket. A marhahúst összegyúrjuk egy fél fej re­szelt hagymával, sóval, törött borssal, és annyi lapos húspogácsát for­málunk belőle, ahány padlizsánszeletünk van.

A pogácsákat egy kevés olajban ropogósra sütjük, és mindegyik padlizsánszeletre fektetünk egyet. Az így megrakott padlizsánt leöntjük paradicsommártás­sal. 

Mártás: egy fél fej reszelt vöröshagymát 1 evőkanál olajban megpirítunk, fölengedjük paradicsompürével, kétszer annyi vízzel, és sóval, törött borssal, babérlevéllel meg rozmaringgal ízesítve, néhány percig forral­juk.

A padlizsán tetejére reszelt sajtot hintünk, és a sütőben csak addig sütjük, míg a sajt rá nem olvadt. Átsütve tálaljuk.(A világ legjobb ételei c. könyvből)

argentin_padlizsan50.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr5016183840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása