különleges receptek

különleges receptek

Bélszín vadasan x

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 04. - Házi praktikák

80 dkg bélszín (vesepecsenye), 10 dkg szalonna, vegyes zöldség, babérlevél, zsír, liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, bors, só, 1 db citrom, cukor.

A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, a vékonyra vágott szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, megsózzuk és 2 óráig i pihentetjük.

Serpenyőben l a zsírt, s amikor már forró, süssük át benne a húst. Vegyük ki belőle a húst, tegyük félre.

A megmosott, megtisztított, apróra vágott zöldséget a megmaradt forró zsírban megpirítjuk, ba­bérlevéllel, borssal ízesítjük, visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha megpuhult, újra kiszedjük, levét átszűrjük. A lisztből a tejföllel habarást készítünk, összekeverjük a bélszín levével és az áttört zöld­séggel,' felforraljuk.

Ha nem akarjuk, hogy a mártás túl sűrű legyen, kis vízzel feleresztjük. A húst ismét visszatesszük a mártásba és tála­lásig fedő alatt melegen tartjuk, ügyelve, hogy a levét el ne forrja.

Zsemlegombóccal, makarónival vagy spagettival tálaljuk. Jól mutat, ha a mártást külön csészébe adjuk melléje.

belszin_tojassal.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4316188742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása