80 dkg bélszín (vesepecsenye), 10 dkg szalonna, vegyes zöldség, babérlevél, zsír, liszt, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, bors, só, 1 db citrom, cukor.
A húst megmossuk, hártyáitól megtisztítjuk, a vékonyra vágott szalonnacsíkokkal megtűzdeljük, megsózzuk és 2 óráig i pihentetjük.
Serpenyőben l a zsírt, s amikor már forró, süssük át benne a húst. Vegyük ki belőle a húst, tegyük félre.
A megmosott, megtisztított, apróra vágott zöldséget a megmaradt forró zsírban megpirítjuk, babérlevéllel, borssal ízesítjük, visszatesszük a húst, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha megpuhult, újra kiszedjük, levét átszűrjük. A lisztből a tejföllel habarást készítünk, összekeverjük a bélszín levével és az áttört zöldséggel,' felforraljuk.
Ha nem akarjuk, hogy a mártás túl sűrű legyen, kis vízzel feleresztjük. A húst ismét visszatesszük a mártásba és tálalásig fedő alatt melegen tartjuk, ügyelve, hogy a levét el ne forrja.
Zsemlegombóccal, makarónival vagy spagettival tálaljuk. Jól mutat, ha a mártást külön csészébe adjuk melléje.