különleges receptek

különleges receptek

Besamelmártás

Tgy recept

2020. szeptember 04. - Házi praktikák

A meleg mártások közül soknak az alapja a besamelmártás (tejmártás). 5 dkg vaj, 3 dl tej, liszt, só, bors, 5 dl húsleves, 5 dl tejszín, apró hagyma.

 Azonos mennyiségű vajból és lisztből világos (nem pirított) rán­tást készítünk. A lisztet a vajban inkább csak átforrósítjuk, állandó keverés mellett feleresztjük forró tejjel, hogy ne csomósodjon. Sózzuk, és gyenge tűzön, még tovább forraljuk. A besamel sok mártás alapanyaga, használhatjuk pudingokba, krokettekbe is. Természetesen ekkor sűrűbbre készítjük, azaz kevesebb tejjel eresztjük fel.

besamelmartas_belyeg.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr3616188792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása