különleges receptek

különleges receptek

Bolgár marhagulyás (290)

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 05. - Házi praktikák

     

       40 dkg marhapacsni, 3 db paradicsom, 1 evőkanál paradicsompüré, 2 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl húsleves, 1 dl kaukázusi kefir, olaj, só, bors, pirospaprika, köménymag.          

Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal, pirospaprikával, köménymaggal ízesítjük. Hozzáadjuk a konzervparadicsomot, felöntjük a húslevessel, majd paradicsompürével ízesítjük. Fedő alatt 40 percig főzzük. A tűzről vegyük le, belekeverjük a kaukázusi kefirt (vagy joghurtot). 

Tálaljáskor ropogós héjú fehér kenyeret kíná­lunk hozzá. 

 

bolgar_marhagulyas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4116191112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása