különleges receptek

különleges receptek

Gombás böllérpecsenye x

Ételkülönlegességek

2020. szeptember 08. - Házi praktikák

       40 dkg sertéscomb, 20 dkg gomba, 10 dkg füstölt szalonna, 2 gerezd fokhagyma, vaj, só. 

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és kiolvasztjuk. Ezután a szintén csíkokra vágott húst belerakjuk, és erős tűzön addig sütjük, amíg a szalonna teljesen ki nem olvad. Hozzáadjuk a fokhagymát, kissé utána sózzuk, majd egy kevés vízzel, fedő alatt puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, és forró tálra szedjük. Közben a vajon erős lángon, kevergetve megsütjük a megtisztított, felszeletelt gombát, és a hús tetejére tesszük. Petrezselymes burgonyával kínáljuk. 

Ez az étel általában disznó vágásakor készül. Puha kenyérrel, savanyúsággal fogyasztják. 

 

pecsenyehus_1.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr616194348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása