különleges receptek

különleges receptek

Borban sült csirkecomb x

Ételkülönlegességek

2020. december 03. - Házi praktikák

          3 fej vöröshagyma, 3 db felsőcomb, 3 db alsócomb, 1 liter húsleves, babérlevél, só, bors, 1 db citrom, 5 dl fehérbor, 50 dkg krumpli, 2 dl tejfől, vaj, kakukkfű, olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma.

 A megtisztított vöröshagymát olívaolajon megprítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. ráöntjük az alaplevest. majd puhára főzzük.

A combokat megsózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, és nagyobb serpenyőben, olívaolajon, a bőrős oldalukkal fektetve megpirítjuk, amikor megfordítjuk a húsokat, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, ráöntjök a fehérbort, és  a fűszeres alaplevet. Kis lángon  az egészet puhulásig pároljuk, majd pirosra sütjük. 

Közben elkészítjük a  hagymás krumplipürét. A combokat tálra tesszük,  krumplipürével tálaljuk.  Mellékeljük a megfött fokhagymákat. Felszeletelt paradicsommal díszíthetjük.

fokhagymas_csirke.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8616316728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása