3 fej vöröshagyma, 3 db felsőcomb, 3 db alsócomb, 1 liter húsleves, babérlevél, só, bors, 1 db citrom, 5 dl fehérbor, 50 dkg krumpli, 2 dl tejfől, vaj, kakukkfű, olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma.
A megtisztított vöröshagymát olívaolajon megprítjuk, sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. ráöntjük az alaplevest. majd puhára főzzük.
A combokat megsózzuk, borsozzuk, majoránnával meghintjük, és nagyobb serpenyőben, olívaolajon, a bőrős oldalukkal fektetve megpirítjuk, amikor megfordítjuk a húsokat, hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket, babérlevelet, ráöntjök a fehérbort, és a fűszeres alaplevet. Kis lángon az egészet puhulásig pároljuk, majd pirosra sütjük.
Közben elkészítjük a hagymás krumplipürét. A combokat tálra tesszük, krumplipürével tálaljuk. Mellékeljük a megfött fokhagymákat. Felszeletelt paradicsommal díszíthetjük.