különleges receptek

különleges receptek

Zöldséges húsragu (46)

Ételkülönlegességek

2020. december 04. - Házi praktikák

       

          50 dkg lapocka, 2 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, gyömbér, szójaszósz, olívaolaj, só, bors, mentalevél, citromlé, snidling, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika. 

Miután megmostuk a húst vékonyra szeleteljük, összekeverjük a szójaszósszal, citromlével leöntjük, sózzuk, borsozzuk, és a hűtőbe tesszük. 

A zöldségeket megtisztítjuk. A gyömbért és a fokhagymát vékonyan leszeleteljük, a sárgarépát hosszú csíkokra vágjuk, a vöröshagymát apróra daraboljuk. 

 Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rózsaszínűre sütjük benne a gyömbért, a fokhagymát, majd rátesszük a felcsíkozott húst, sózzuk és citromlével megöntözzük, folyamatosan keverve sütjük. 

Közben a felforrósított olajban beleforgatjuk a sárgarépát, a hagymát, majd ráöntjük a szójaszószt. Megkeverjük, párpercig pirítjuk, és hozzáadjuk a húshoz. Meleg rizzsel tálaljuk. 

zoldseges_husragu.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6716318072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása