különleges receptek

különleges receptek

Fűszeres kacsaleves x

Ételkülönlegességek

2020. december 16. - Házi praktikák

          1 kg kacsa aprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, citromlé, olaj, citromfű, liszt, lestyán, sáfrány, gyömbér, 2 dl fehérbor, chilipor. 

A konyhakész aprólékot kis darabokra vágjuk. Megtisztított, a felaprított vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot, a kis hasábokra felszeletelt zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller). Az egészet a hússal együtt pirítjuk. Ezután rászórjuk a fűszereket (gyömbér, lestyán, bors, pirospaprika, citromfű borókabogyó), felöntjük vízzel vagy fehérborral. A fokhagymát zúzott állapotban tesszük bele. A levest felforraljuk, majd kis lángon az aprólékot puhára főzzük. Forrón tálaljuk. 

Ha a levest kissé csípősre szeretnénk készíteni, a fűszerek közé chilit is keverhetünk. 

 kacsaleves.jpg

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6816345330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása