1 kg kacsa aprólék, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, pirospaprika, só, bors, citromlé, olaj, citromfű, liszt, lestyán, sáfrány, gyömbér, 2 dl fehérbor, chilipor.
A konyhakész aprólékot kis darabokra vágjuk. Megtisztított, a felaprított vöröshagymát forró olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az aprólékot, a kis hasábokra felszeletelt zöldséget (sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller). Az egészet a hússal együtt pirítjuk. Ezután rászórjuk a fűszereket (gyömbér, lestyán, bors, pirospaprika, citromfű borókabogyó), felöntjük vízzel vagy fehérborral. A fokhagymát zúzott állapotban tesszük bele. A levest felforraljuk, majd kis lángon az aprólékot puhára főzzük. Forrón tálaljuk.
Ha a levest kissé csípősre szeretnénk készíteni, a fűszerek közé chilit is keverhetünk.