50 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, mustár, liszt, babérlevél, 1 db citrom, majoránna, só, ecet , pirospaprika, bors, olaj, cukor.
A tüdőt a hasábrababérlevéllel, hagymával, sóval, ízesített forró vízbe tesszük és a hasábra vágott zöldséggel együtt mérsékelt tűzön puhára főzzük. Amikor már puhára főtt, a vizet lecsurgatjuk, a levéből kiemeljük (a gégefőt, a hörgőket eltávolítjuk ), és vékony metéltre vágjuk.
Olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk, hozzáadjuk az apóra vágott hagymát, megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, feleresztjük a főzőlével, simára keverjük, felforraljuk, ízesítjük citromlével, mustárral, cukorral. Belekeverjük a felvágott tüdőit és ismét felforraljuk.
Tálaláskor belekeverjük a tejfölt. Ha besűrűsödne, egy kis lével hígítjuk. Zsemlegombocót adhatunk hozzá.