különleges receptek

különleges receptek

Savanyú tüdő x Ver

Ételkülönlegességek

2020. december 26. - Házi praktikák

         

             50 dkg sertéstüdő, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, mustár, liszt, babérlevél, 1 db citrom, majoránna, só,  ecet , pirospaprika, bors, olaj, cukor. 

A tüdőt a hasábrababérlevéllel, hagymával, sóval, ízesített forró vízbe tesszük és a hasábra vágott zöldséggel együtt mérsékelt tűzön puhára főzzük. Amikor már puhára főtt, a vizet lecsurgatjuk, a levéből kiemeljük (a gégefőt, a hörgőket eltávolítjuk ), és vékony metéltre vágjuk. 

Olajból és lisztből világosbarna rántást készítünk, hozzáadjuk az apóra vágott hagymát, megpirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával, feleresztjük a főzőlével, simára keverjük, felforraljuk, ízesítjük citromlével, mustárral, cukorral. Belekeverjük a felvágott  tüdőit és ismét felforraljuk. 

Tálaláskor belekeverjük a tejfölt. Ha besűrűsödne, egy kis lével hígítjuk. Zsemlegombocót adhatunk hozzá. 

 szalontudo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4816357792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása