1 db fejes káposzta., csokor kapor, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 2 db koktélparadicsom, olaj, só, bors, liszt, 2 dl húsleves, köménymag, 1 db zöldpaprika.
A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztafejet megmossuk, majd legyaluljuk (leszeleteljük). A kaprot is megmossuk, és apróra vágjuk.
A káposztát forrásban lévő sós, köménymagos vízben puhára főzzük, belefőzzük a kapor egy részét is, sózzuk, borsozzuk, felöntjük húslével, és felforraljuk. Közben a lisztet tejföllel elkeverjük, és a káposztát behabarjuk, fedő nélkül, gyakori keveréssel besűrítjük. A maradék kaprot is belekeverjük.
Tálaláskor a káposztát tányérokra szedjük, tejföllel leöntjük, Szeletelt paprikával, félbevágott paradicsommal tálaljuk. Húsokhoz, fasírthoz kiváló fogás lehet.