különleges receptek

különleges receptek

Kapros káposztafőzelék (229)

Ételkülönlegességek

2021. január 16. - Házi praktikák

           1 db fejes káposzta., csokor kapor, 1 fej vöröshagyma, 4 dl tejföl, 2 db koktélparadicsom, olaj, só, bors, liszt, 2 dl húsleves, köménymag, 1 db zöldpaprika. 

A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztafejet megmossuk, majd legyaluljuk (leszeleteljük). A kaprot is megmossuk, és apróra vágjuk.  

A káposztát forrásban lévő sós, köménymagos vízben puhára főzzük, belefőzzük a kapor egy részét is, sózzuk, borsozzuk, felöntjük húslével, és felforraljuk. Közben a lisztet tejföllel elkeverjük, és a káposztát behabarjuk, fedő nélkül, gyakori keveréssel  besűrítjük. A maradék kaprot is belekeverjük. 

Tálaláskor a káposztát tányérokra szedjük, tejföllel leöntjük, Szeletelt paprikával, félbevágott paradicsommal tálaljuk. Húsokhoz, fasírthoz kiváló fogás lehet.

kapros_kaposzta.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr8016389192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása