1 db ökörfarok, 1 db sertésláb,1 szál sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db kisebb zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 fej kis fej káposzta, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld, 2 dl fehérbor.
A megtisztított leveszöldséget apróra, a káposztát és a hagymát négyfelé vágjuk, majd a megforrósított olajban megforgatjuk, és pár percig pároljuk. Közben az ököruszályt és a sertéslábat vágjuk egyenlő darabokra, és bő, sós vízben főzzük legalább 2 órát. Néhány szem szem borssal ízesítsük. Ezután meghintjük liszttel, és a megpárolt zöldslégeket a húshoz öntjük, majd addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik, a zöldségek megpuhultak. A levesről a habot szűrőkanállal szedjük le.
A húst tálaljuk tányérokra, a levest csészékben. A fehérbort öntsük a húsra. Kínáljunk hozzápirított zsemlekockát.