különleges receptek

különleges receptek

Ököruszályleves

Ételkülönlegességek

2021. március 04. - Házi praktikák

           1 db ökörfarok, 1 db sertésláb,1 szál sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 db kisebb zeller, 1 fej vöröshagyma, 1 fej kis fej káposzta, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld, 2 dl fehérbor.

A megtisztított leveszöldséget apróra, a káposztát és a hagymát négyfelé vágjuk, majd a megforrósított olajban megforgatjuk, és pár percig pároljuk. Közben az ököruszályt és a sertéslábat vágjuk egyenlő darabokra, és bő, sós vízben főzzük legalább 2 órát. Néhány szem szem borssal ízesítsük. Ezután meghintjük liszttel, és a megpárolt zöldslégeket a húshoz öntjük, majd addig főzzük, amíg a hús a csontról le nem válik, a zöldségek megpuhultak. A levesről a habot szűrőkanállal szedjük le.

 A húst tálaljuk tányérokra, a levest csészékben. A fehérbort öntsük a húsra. Kínáljunk hozzápirított zsemlekockát.

okoruszalyleves.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr4916442116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása