80 dkg darált sertéslapocka, 5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg savanyú káposzta, 4 db savanyú káposzta-levél, 10 dkg rizs, 2 db tojás, 2 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. kapor, 1 db babérlevél, 5 g köménymag, 3 dl tejföl, piros fűszerpaprika, só, bors, kevés olaj, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.
Egy tálban a darált sertéslapockát, a nyers rizst, a két tojást, a kockára vágott pirított szalonnát, egy fej finomra vágott hagymát, sót, borsot, alaposan összekeverjük és négy részre osztva a savanyú káposzta-levelekbe göngyöljük.
A maradék szalonnát finomra vágva kevés olajon megpirítjuk és ráteszünk egy fej felaprított hagymát, majd a jól megmosott savanyú káposztát.
Ezután rátöltjük a töltelékeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, beleteszünk egy szem babérlevelet, a köménymagot, egy csomag finomra vágott friss kaprot és a felszeletelt paprikát, paradicsomot. Az így elkészült káposztát tálalhatjuk.