különleges receptek

különleges receptek

Egyszerű töltött káposzta x

Ételkülönlegességek

2020. április 06. - Házi praktikák

80 dkg darált sertéslapocka,  5 dkg füstölt szalonna, 50 dkg savanyú káposzta,  4 db savanyú káposzta-levél, 10 dkg rizs, 2 db tojás, 2 fej közepes hagyma,  2 gerezd fokhagyma, 1 cs. kapor, 1 db babérlevél, 5 g köménymag, 3 dl tejföl, piros fűszerpaprika, só, bors, kevés olaj, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.

 Egy tálban a darált sertéslapockát, a nyers rizst, a két tojást, a kockára vágott pirított szalonnát, egy fej finomra vágott hagymát, sót, borsot, alaposan összekeverjük és négy részre osztva a savanyú káposzta-levelekbe göngyöljük.

A maradék szalonnát finomra vágva kevés olajon megpirítjuk és ráteszünk egy fej felaprított hagymát, majd a jól megmosott savanyú káposztát.

Ezután rátöltjük a töltelékeket, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, beleteszünk egy szem babérlevelet, a köménymagot, egy csomag finomra vágott friss kaprot és a felszeletelt paprikát,  paradicsomot. Az így elkészült káposztát tálalhatjuk. 

kolozsvari_toltott_kaposzta_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr915595060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása