4 db csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg nyers káposzta, 3 evőkanál zsír, bors, pirospaprika.
A csirkemelleket kicsontozzuk, gyengén besózzuk. A zsíron megfonnyasztjuk a vékony felkarikázott hagymát, rádobjuk a meghámozott, 6 részre vágott paradicsomot, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, fedő nélkül 5 percig forraljuk.
Közben a nyers káposztát megtisztítjuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk, és fedő alatt puhára (20 perc) főzzük.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt. A csirke-darabokat megtörölgetjük, a forró zsírban mindkét oldalukon megpirítjuk, majd fedő alatt pirosra sütjük.
A káposztát átöntjük a serpenyőbe, összeforraljuk a pecsenyelével, sózzuk. A húst (felszeletelve) tálra tesszük, köré szedjük a káposztát és tálaljuk. Tausz: Ételkülönlegességek c, könyv