különleges receptek

különleges receptek

Káposztás csirke x

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. április 07. - Házi praktikák

 4 db csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 50 dkg nyers káposzta, 3 evőkanál zsír, bors, pirospaprika.

 A csirkemelleket kicsontozzuk, gyengén besózzuk. A zsíron megfonnyasztjuk a vékony felkarikázott hagymát, rádobjuk a meghámozott, 6 részre vágott paradicsomot, az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, fedő nélkül 5 percig forraljuk.

Közben a nyers káposztát megtisztítjuk, kisujjnyi széles csíkokra vágjuk, a paradicsomhoz adjuk, és fedő alatt puhára (20 perc) főzzük.

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a zsírt. A csirke-darabokat megtörölgetjük, a forró zsírban mindkét oldalukon megpirítjuk, majd fedő alatt pirosra sütjük.

A káposztát átöntjük a serpenyőbe, összeforraljuk a pecsenyelével,  sózzuk. A húst (felszeletelve) tálra tesszük, köré szedjük a káposztát és tálaljuk. Tausz: Ételkülönlegességek c, könyv

kaposztas_csirke200_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6715595530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása