1 kg csuka, só, 6 dkg zsír,1 fejvöröshagyma, pirospaprika, lecsó, liszt, 2 dl tejföl,1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma.
A megtisztított csukát nagyobb kockákra vágjuk. Zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a halhúst és az összezúzott fokhagymát.
Ha van alaplé, engedjük fel, sózzuk, és tegyük bele a lecsót (vagy a zöldpaprikát, paradicsomot). Amikor a halhús megpuhult, szedjük ki, tálalásig tegyük félre. A levet tejfölös habarással sűrítjük, majd átszűrjük.
Tálaláskor a halhúst a mártással bevonjuk, tejföllel, karikára vágott paradicsommal, paprikával díszítjük. Köretként galuskát adunk.