különleges receptek

különleges receptek

Csukapaprikás x

Ételkülönlegességek

2020. április 28. - Házi praktikák

          1 kg csuka, só, 6 dkg zsír,1 fejvöröshagyma, pirospaprika, lecsó, liszt, 2 dl tejföl,1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 2 gerezd fokhagyma.

A megtisztított csukát nagyobb kockákra vágjuk. Zsíron finomra vágott vöröshagymát pirítunk, megszórjuk pirospaprikával, és beletesszük a halhúst és az összezúzott fokhagymát.

Ha van alaplé, engedjük fel, sózzuk, és tegyük bele a lecsót (vagy  a zöldpaprikát, paradicsomot). Amikor a halhús megpuhult, szedjük ki, tálalásig tegyük félre. A levet tejfölös habarással sűrítjük, majd átszűrjük.

Tálaláskor a halhúst a mártással bevonjuk, tejföllel, karikára vágott paradicsommal, paprikával díszítjük. Köretként galuskát adunk.

csukapaprikas_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr6015645738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása