különleges receptek

különleges receptek

Tejfeles krumplileves

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 03. - Házi praktikák

30 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma,  1 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl,  30 dkg főzőkolbász, só, bors, babérlevél, pertrezselyem zöldje, olaj, liszt, zellerlevél, pirospaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.

 A meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és egy liter forrásban levő vízbe tesszük, közben elké­szítjük a rántást.

 Egy lábasba kevés olajhoz egy púpozott evőkanál lisztet adunk, amikor kezd pirulni, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezzel is pirítjuk, majd a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét adjuk hozzá.

A tűzről levéve egy mokkáskanál pirospaprikával meghintjük és egy habverő segítségével hozzákever­jük a tejfölt is.

Amikor a rántást hozzáadjuk a burgonyához, akkor beletesszük a karikára vágott kolbászt, a babérlevelet, egy darab zellerzöldet és pár perc főzés után tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá felszeletelve zöldpaprikát és paradicsomot is.

tejfolos_krumplileve_kep.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1715656806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása