30 dkg krumpli, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 30 dkg főzőkolbász, só, bors, babérlevél, pertrezselyem zöldje, olaj, liszt, zellerlevél, pirospaprika, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom.
A meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és egy liter forrásban levő vízbe tesszük, közben elkészítjük a rántást.
Egy lábasba kevés olajhoz egy púpozott evőkanál lisztet adunk, amikor kezd pirulni, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, ezzel is pirítjuk, majd a fokhagymát és a petrezselyem zöldjét adjuk hozzá.
A tűzről levéve egy mokkáskanál pirospaprikával meghintjük és egy habverő segítségével hozzákeverjük a tejfölt is.
Amikor a rántást hozzáadjuk a burgonyához, akkor beletesszük a karikára vágott kolbászt, a babérlevelet, egy darab zellerzöldet és pár perc főzés után tálaljuk. Ízlés szerint adhatunk hozzá felszeletelve zöldpaprikát és paradicsomot is.