1,5 kg tök, só, ecet, 1 fej hagyma, bors, zsír, 2 db gomba, 10 dkg rizs, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl fehér bor, 2 dl tejföl.
Két egyforma kis tököt vásároljunk. Mossuk meg, és vékonyan hámozzuk meg őket. A két végüket vágjuk le. A nyíláson a magos belsejét kaparjuk ki.
A megtisztított zöldséget tegyük sós-ecetes vízbe és egy-két percig forraljuk, majd miután a víz lecsurgott, konyharuhán szárítsuk le.
Ezután egy másik edényben az apróra vágott hagymát sóval, borssal, a gombával a zsírban addig pároljuk, míg levét el nem főtte. Közben félig megfőzzük a rizst, és összegyúrjuk a hússal és a gombával.
Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk egy kevés száraz fehér bort is.
A masszát a tökökbe töltjük, visszaillesztjük a levágott végeket, hústűvel megerősítjük, és egy kizsírozott tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet, és szép pirosra megsütjük.
Ha megsült, lapátkanállal tálra tesszük, tejföllel leöntjük.