különleges receptek

különleges receptek

Töltött tök

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 05. - Házi praktikák

 1,5 kg tök, só, ecet, 1 fej hagyma, bors, zsír,  2 db gomba,  10 dkg rizs, 1 gerezd fokhagyma,  1 dl fehér bor, 2 dl tejföl.

Két egyforma kis tököt vásároljunk. Mossuk meg, és vékonyan  hámozzuk meg őket. A két végüket vágjuk le. A nyíláson a magos belsejét kaparjuk ki.

A megtisztított zöldséget tegyük sós-ecetes vízbe és egy-két percig forraljuk, majd miután a víz lecsurgott, konyharuhán szárítsuk le.

Ezután egy másik edényben az apróra vágott hagymát sóval, borssal, a gombával a zsírban addig pároljuk, míg levét el nem főtte. Közben félig megfőzzük a rizst, és összegyúrjuk a hússal és a gombával.

Belereszeljük a fokhagymát, hozzáadunk egy kevés száraz fehér bort is.

A masszát a tökökbe töltjük, visszaillesztjük a levágott végeket, hústűvel megerősítjük, és egy kizsírozott tepsibe tesszük, aláöntünk egy kevés vizet, és szép pirosra megsütjük.

 Ha megsült, lapátkanállal tálra tesszük, tejföllel leöntjük.

 toltott_tok_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr7415661168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása