25 dkg rizs, 15 dkg füstölt hús, 2 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika,, 2 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, fűszerek, bor, só.
A sonkát megdaráljuk, a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük. A zöldpaprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, a paradicsomot negyedeljük.
A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, majd a szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztjuk. Rátesszük a rizst, és egy percig kevergetve pirítjuk.
Hozzáadjuk a darált sonkát és a fele zöldpaprikát, egy paradicsomot, majd felöntjük térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a borsot, majd a reszelt sajttal is alaposan összekeverjük.
Befedjük, addig pároljuk, amíg a rizs az összes levét el nem szívta. Legalább 20 percig befedve tartjuk, ezután óvatosan átkeverjük, és a megmaradt friss paprikával, paradicsommal feldíszítve tálaljuk.