különleges receptek

különleges receptek

Sonkás rizs

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 12. - Házi praktikák

25 dkg rizs, 15 dkg füstölt hús, 2 dkg reszelt füstölt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika,, 2 db paradicsom,  2 fej vöröshagyma, fűszerek, bor, só.

 A sonkát megdaráljuk, a füstölt szalonnát nagyon apró kockákra metéljük. A zöld­paprikát kicsumázzuk, felszeleteljük, a pa­radicsomot negyedeljük.

A megtisztított vöröshagymát finomra aprítjuk, majd a szalonna kiolvasztott zsírján üvegesre fonnyasztjuk. Rátesszük a rizstés egy percig kevergetve pirítjuk.

 Hozzáadjuk a darált sonkát és a fele zöld­paprikát, egy paradicsomot, majd felönt­jük térfogatához képest dupla mennyiségű forró vízzel. Beleszórjuk a fűszereket és a borsot, majd a reszelt sajttal is alaposan összekeverjük.

Befed­jük, addig pároljuk, amíg a rizs az összes levét el nem szívta. Legalább 20 percig befedve tartjuk, ezután óvatosan át­keverjük, és a megmaradt friss paprikával, paradicsommal feldíszítve tálaljuk.

 sobkas_rizs_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2715677826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása