különleges receptek

különleges receptek

Sörös pecsenye (05)

2020. május 17. - Házi praktikák

         

        4 szelet marhafelsál vagy fehérpecsenye, 2 dl sör, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 1 gerezd fokhagyma, mustár.  

Az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáad­juk a  fokhagymát, a megtisztított, karikára vágott zöldséget, és rátesszük a kivert, megsózott, mustárral bekent,  fűszerezett  hússzeleteket. (Arra vigyázzunk, hogy a hús ne legyen túl vékony, mert sütés alatt kiszárad). Majd az egészet egy kissé megpirítjuk,  fölengedjük a sörrel, és is lángon  puhára pár

Tálaláskor a húst kivesszük, a mártást tésztaszűrőn átnyomjuk, és a pecsenyére öntjük.Bármilyen salátát adhatunk hozzá.   

Megjegyzés: A hús íze jobb lesz, ha sütés előtt   sörben egy-két órát áztatjuk, és mustárral is bekenjük.  A sörtől és a mustártól  a marhahús puhább, zamatosabb lesz. 

 

pecsenyehus.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2115700728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása