különleges receptek

különleges receptek

Csigapörkölt (125)

1200 elfelejtett ételkülönlegesség

2020. május 18. - Házi praktikák

         30 db éti csiga, 2 fej vöröshagyma, só, bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 2 dl vörösbor, pirospaprika, zsír, 2 db paradicsom, 2 db zöldpaprika.

Csak a nagyobb csigák alkalmasak étkezésre. Májusban és júniusban gyűjtsük őket. Ha a csigákat kellő mennyiségben összegyűjtöttük, ne dolgozzuk fel mindjárt, néhány napig tároljuk, hogy béltartalmuk kiürüljön.

Ételnek csak élő csigát szabad felhasználni. Mielőtt forró vízbe dobjuk őket, mindegyiket ellenőrizzük, ha rossz szagú, dobjuk ki. Súlyos mérgezést okozhat.

Ha leforrázás után az állatok kibújtak, távolítsuk el a házukból, majd dolgozzuk fel, vágjuk le a farkukat, a fejüket, a megmaradt részt pedig daraboljuk fel, és alaposan mossuk meg, azután tegyük sós vízbe. 

Közben megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, és zsírban üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a csigadarabokat, megszórjuk borssal, majoránnával pirospaprikával, ráöntjük a bort, és ha kell vizet is adunk hozzá, hogy ellepje. Tegyünk bele vágott paradicsomot, szeletelt paprikát. Lassú tűzön főzzük. Néha keverjük meg. Arra is vigyázzunk, hogy a végén a pörkölt ne legyen túl sűrű. Galuskával kínáljuk.

csiga50.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://tauszrecept.blog.hu/api/trackback/id/tr1215705098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása