1 db 80 dekás csirke, 2 zsemle, 3 db tojás, 2 deci tej, 5 dkg zsír, 5 dkg vaj, zöldpetrezselyem, bors, só.
A csirkét megtisztítjuk, majd a kanál nyelével helyet csinálunk a tölteléknek. A tejben áztatott, kinyomkodott zsemléket az egész tojással, a két sárgájával, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és a vajjal jól összekeverjük, fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. Ezután a masszát behelyezzük az előkészített helyeken a bőr alatt. A csirkét megsózzuk, egy kevés zsíron, lassan pirosra sütjük. Sütés után azonban mindjárt ne vágjuk fel, pihentessük egy kicsit. Változatosabbá tehetjük a tölteléket, ha az áttört májat is belevegyítjük a masszába, és a tölteléket enyhén borsozott párolt rizsből, párolt zöldborsóból és apróra vágott gombából állítjuk össze. Ez esetben a masszával csak a hasüreget tölthetjük meg vele, a bőr alatti nyílásban kevés a hely. A 17 ezres receptgyűjteményből.